Ledigt i kväll onsdag 29 juli

Det var meningen att vi skulle jämna ut fyllningen runt plintarna på Sanda nu när de är på plats.

Löfte om fyllnadsmassor är klart men det är problem med traktorn som ska göra jobbet då en pump har gått sönder på maskinen. Vi får avvakta tills maskinen är lagad och jag återkommer då det blir dags. Den här veckan får vi vara lediga och passa på att njuta lite med en tur på fredag med tändkulan John. Glöm inte att kontakta Lars Holmstrand om du vill åka med på fredag kl. 15.00.

Medlemstur med John fredag 31 juli kl. 15.00

Dags att förlusta sig lite efter allt slit och släp vi gjort under våren trots karantänregler. Det blir en medlemstur med tändkulebåten John på fredag den 31 juli kl. 15.00 är det avgång från kajen i Mora. Det blir nog en tur uppströms älven med en påstigning i Pintorp för boende i Mora-Noret.

Anmälan till Lars Holmstrand tel. 070-406 76 54. Det är begränsat antal platser eftersom John inte rymmer så många personer. Välkomna till en trevlig tur med bra väder som prognosen visar nu till fredagen.

 

 

 

 

 

 

 

Arbetskväll onsdag 22 juli

Vi fortsätter med båtskjulet på onsdag den 22 juli kl. 18.00.

Det är tre plintar kvar att rikta in och som sedan ska grävas igen.

Vi bör hinna klart med dessa tre plintar så att vi därmed är ovan jord med det återstående arbetet.

Arbetskväll på Sanda onsdag 15 juli

Vi fortsätter arbetet med byggnaden för vinterförvaring av båtar på Sanda på onsdag den 15 juli kl. 17 börjar vi. Som ni ser nedan så blev det ett flertal plintar nedgrävda förra onsdagen.

Plintarna vägdes in i höjd och grävdes igen.

Efter ett gediget arbete så blev vi klara med hälften av plintarna. Om vädret håller sig bör vi hinna klart med resten på onsdag. Det går bra att arbeta med detta jobb då vi är utomhus och kan hålla distans för att undvika smittspridning av Covid 19. När det gäller arbetet med pannan på Laxen så är vi tvungna att vara lite mer försiktiga då det är trångt i maskinrummet där. Agne räknar med att det arbetet kommer att fortsätta inom kort men med begränsat manskap på grund av smittorisken. De flesta i våran förening tillhör riskgruppen som bör vara aktsamma för att undvika smittspridningen av Covid 19. Vi har inte råd att mista någon medlem i våran förening så håll avstånd och var försiktig.

Arbetskväll onsdag den 8 juli kl. 17.00

Vi fortsätter arbetet med vinterförrådet på Sanda på onsdag den 8 juli kl. 17.00 börjar vi. De som vill vara med kan komma efterhand eftersom vi har en del förberedelser med inmätningar. Det huvudsakliga arbetet den kvällen blir att placera ut ett antal betongplintar i de urgrävningar som nu är gjorda på platsen. Som ni ser av bilden nedan så hade vi hjälp med grävningen i torsdags. Det är nu det ska börja hända något med bygget. Det kan också vara bra att ta med en spade och/eller kratta som behövs till fylla i sand runt plintarna.

 

Arbetskväll på måndag 29 juni kl. 18.00

Vi fortsätter arbetet med bygget av taket på Sanda. Nu är allt det gamla nerplockat det är några reglar av ena väggen som ska plockas isär och en del skräp som ska plockas undan. Vi fortsätter med det på måndag kväll 29 juni kl. 18.00. Vi ska också sätta upp pinnar för att markera var grävningen ska ske så vi lär mäta ut detta också. Förhoppningsvis är detta sista arbetspasset med rivning och städning innan vi får börja bygga på höjden igen, då blir det roligare.

Arbetskväll onsdag 24 juni

Onsdagen den 24 juni kl. 18.00 gör vi ett pass på Sanda och försöker plocka ner det resterande av det gamla förrådet. Det är några stolpar och en vägg kvar vilket vi bör hinna med på en kväll. I dag tisdag flyttade vi undan båten Dioden så nu kan vi snart gräva ner plintarna till nybygget.

Det här är det enda som återstår.

Dioden har fått en ny plats bredvid de andra båtarna, Sven och Majken.

Arbetspass på Sanda

Vi fortsätter arbetspassen på Sanda med taket på tisdag den 23 juni kl. 10.00.

Det är några stolpar och en vägg som är kvar att riva ner. Sedan måste vi få undan båten Dioden som är i vägen för nybygget. När det gäller arbetet med tuberna på Laxen så håller Agne i bemanningen för det.

 

Arbetspass på Sanda

Arbetet med taket för vinterförvaring på Sanda fortsätter på tisdag den 16 juni kl. 10.00. Vi gjorde två pass under veckan innan och nu är det gamla taket snart nedplockat. Om det går som planerat så kan vi troligen gräva ner plintarna veckan efter midsommar.

Lars H. hade traktorn med sig i onsdags kväll så vi passade på att ta ner väggen mot söder. Nu återstår det lite av taket som är kvar över båten Dioden som måste flyttas innan grävningen för plintarna.

Arbetskväll på Laxen

Till veckan blir det arbete på flera fronter. Tisdag 9 juni kl. 10.00 blir det fortsättning på Sanda med taket och på onsdag den 10 juni är det samling vid Laxen kl. 18.00. Om det kommer fler än vad som behövs på Laxen åker några till Sanda och jobbar med taket.

Arbetet med renoveringen av Laxen fortskrider trots Coronatider. I dag fredag 5 juni har vi slutfört fräsningen av falserna på alla tuber. Vi har jobbat i olika pass två och två för att inte trängas för många i det trånga maskinrummet. Fräsningen har gått bra och fräsverktyget kan nu skickas tillbaka efter väl förrättat verk. Nu blir det uppstädning i maskinrummet och det roster som finns inne i pannan ska tas bort. Det är rätt stora järn att hantera så det blir en del plock och bökande. Nedan ser ni några bilder från dagens övningar med fräsningen.

Mats i gång för full fräs, det bet bra.

Här är det Gösta som är igång. Agne och Lasse var också delaktiga i fräsningen men de finns med på bilder under den redovisning som gjordes i går.

Samtliga tuber är frästa och om ni noterar den ring som hänger på en bult i pannöppningen så ser ni hur det ska se ut när det gått riktigt bra med fräsningen. Det är det sista som blir kvar av ringen, en tunn smal ring, resten av falsen har blivit spånor. Det blev flera ringar under dagen.