Lördagsarbete 15 februari med S/S Tomten

På lördag den 15 februari kommer några från föreningen att åka till Venjan för att hjälpa dem med lite jobb på S/S Tomten.

Den som vill hjälpa till kan kontakta Agne Karlander för samåkning. Agne K. tel. 070-34 81 078.

 

Årsmöte den 7 februari

Föreningen Flottningsbåtar i Siljan håller årsmöte fredagen den 7 februari 2020 kl.18.00 i Mora-Norets Folkets Hus.

Samtliga medlemmar är välkomna och det blir förutom årsmötet en egenlagad middag efter det formella mötet. Vi ska köpa in matvaror till middagen och behöver därför veta hur många som tänker delta i middagen. Föreningen bjuder på maten. Anmälan om deltagande i middagen senast onsdag den 5 februari till Gösta Frost på tel. 070-52 37 907 eller på E-post: gosta@frost.ws

Det blir också föredrag och filmvisning så det blir en trevlig kväll.

Medlemsavgiften/år är 200 kr och kan betalas till

bankgiro 176-6484. Ange namn och e-post.

Styrelsen

Medlemskap 2020

Nu är det dags att förnya medlemskapet för 2020. Avgiften sätts in på Bankgiro 176-6484.

Ange namn och E-postadress på meddelandefältet eller avin då det finns flera ogiltiga adresser som behöver uppdateras i registret.

Det kommande året kommer att innehålla flera stora utmaningar så vi hoppas att alla nuvarande medlemmar blir kvar och vi lyckas ragga många nya medlemmar till föreningen.

Styrelsen

Årsmöte i Föreningen Flottningsbåtar i Siljan

Det är dags att summera år 2019 och det gör vi på sedvanligt sätt med årsmöte och därefter egen tillagad middag. Årsmötet blir fredag den 7 februari kl. 18.00 och platsen blir Mora-Norets Folkets Hus.

Alla medlemmar är välkomna och vi vill gärna att du meddelar om du vill deltaga i middagen, detta för att vi ska kunna beräkna hur mycket matvaror vi ska köpa in. Anmälan till Gösta Frost via e-post: gosta@frost.ws eller på telefon 070-52 37 907.

Välkommen

Styrelsen

Vinterbilder på Laxen

Några vinterbilder på Laxen från annandag jul.

Ser lite gråkallt ut men det är bättre med nästa bild.

Ett nytt år närmar sig och redan i januari blir det aktiviteter för föreningen. Vi har fått en inbjudan till en avstämningsträff med ledningen för Siljansfors Skogsmuseum. Den äger rum onsdagen den 15 januari kl. 15.00. Vi kommer att prata om året som varit och kommande aktiviteter under 2020. För att veta hur många från vår förening som vill vara med så vill vi ha besked om detta senast den 8 januari. Meddela detta till Gösta Frost tel. 070-52 37 907 eller e-post gosta@frost.ws

Den här bilden har Hans Forsström tagit vid sin dagliga tillsyn på Laxen under annandagen. Denna solig bild får illustrera det kommande året för föreningen med kommande turer med Laxen.

Årsmötet i föreningen kommer att hållas fredag den 7 februari. Det kommer mer information om detta senare.

Gott Nytt År

 

Varpbåten John i vinteride

Inför den stundande vintern har varpbåten John dragit några gamla presenningar över sig på gamla flottningsdepån på Sanda. Det blev ett litet haveri med vagnen vid upptagningen då axeln gick av. Det får vi åtgärda till våren när vårsolen börjar värma igen.

 

Fredagsmys och söndagsjobb

Fredag den 25 oktober kl. 15.00 avgår SS Laxen på en sista resa för säsongen. Vi tar en tur (1-2 timmar) ut på Siljans vatten och landar sedan i hamnen på Sanda där Laxen ska vara i vinter. Vi börjar elda på torsdag eftermiddag ifall någon vill vara med i uppladdningen. Det blir lite enklare förtäring under resan.

På söndag den 27/10 kl. 10.00 behöver vi vara några som hjälper till med lite arbeten med bryggorna vid båtklubben på Sanda. Båtklubben har arbetsdag då och vi behöver fixa till bryggan där Laxen ska vara i vinter. Gösta Frost, tel. 070-52 37 907.

Vinteravställning av Laxen

Det var planerat att vi skulle ställa av Laxen den kommande helgen och avsluta säsongen med en höstlig tur på Siljan. Tyvärr så har det blivit dålig kontakt med vädergudarna för det ser ut att bli dåligt väder under hela helgen. Av den anledningen så blir den avslutande turen framflyttad till vecka 43. Vi har då olika alternativ att välja på, onsdag 23, fredag 25 eller lördag 26 oktober. Vi får anpassa oss efter vädergudarna då de verkar vara nyckfulla den här årstiden. Vill dessutom passa på att påminna om studiebesöket på FM Matsson på måndag den 21/10 kl. 12.00. Gösta Frost. Tel. 070-52 37 907

Tomtens återkomst

Ångfartyget Tomten återkommer till Venjan på onsdag den 9 oktober. Det är beräknat att ankomsten blir kl. 14.00 om inga trafikhinder dyker upp på vägen från varvet i Stockholm. Jag tänker åka till Venjan och om någon mer vill åka med så får ni höra av er till mig. Gösta Frost tel. 070-52 37 907.

Studiebesök på FM Matsson

Måndag den 21 oktober är vi inbjudna till ett studiebesök till FM Matsson kl. 12.00. Vi får prata vidare om detta vid kommande arbetskvällar på Laxen. Någon av kvällarna ska vi göra vinter för ångmaskinen i Siljansfors så att den inte rostar ihop till nästa sommar. Det är också en del förbättringar i fästanordningarna för den som vi ska göra i ordning.