Ett händelserikt år trots pandemi och maskinhaveri

Förutom tubbytet på Laxen så har föreningen jobbat med båthusbygget på Sanda. Det gamla taket var ruttet både i takstolar och syllarna på marken. Därför beslutade vi oss för att plocka ner det gamla taket och återanvända det som var helt och brukbart av virket.

Del av en takstol, inte mycket att bygga vidare på.
Vi plockade ner den gamla byggnaden bit för bit och här är det bara ena gavelväggen kvar.
Sedan blev det at gräva ner plintar till de nya väggarna. Det blev rejäla diken. Gösta mäter djupet och Lars Gunnar gräver.
Vi måttade in plintarna noggrant både på höjd och mellanrum för att underlätta det efterkommande arbetet. Här är det Agne, Lars, Anders och Hans i arbete.
Här är det Olle, Lasse, Agne och Mats som väger in plintarna.
Den första raden med plintar är klar.
Här har vi fått upp det första väggblocket. Då skålade vi i alkoholfritt bubbel. Vi började tro på att det skulle bli ett bygge.
Sedan hände det en hel del när vi fick jobbet att flyta. Här är hela stommen klar.
En del av det virke som vi fått sponsrat av Siljansågen. Det kom väl till pass på bygget.
Här kommer plåten i ett enda lyft direkt från lastbilen upp på taket.
Det blev ett intensivt skruvande. Olle, Christer och Agne med de sista plåtarna.
Här har vi fått in båtarna på plats och det stämde bra med måtten. Båtarna gick in.
Här är en del av arbetstyrkan framför bygget när båtarna kommit på plats. Det är Lars, Olle K, Hans, Lasse och Mats.

Med tanke på alla problem som varit med pandemin i samhället så har vi i föreningen gjort ett fantastiskt arbete med både bygge och reparation av Laxens panna. När det gäller bygget så har vi nog lagt ner mellan 500-600 timmar på det, men det har skett i pensionärstakt, och utan olycksfall eller andra problem. Att det tagit lång tid det kan vi stå ut med. Nu när det är färdigt så är det ingen som ser hur lång tid det tagit. Och det blev dessutom bra. Ett stort tack till alla som på olika sätt medverkat i bygget, det är flera som inte finns med på bilder då vi har varit lite sparsamma eller glömska att fota varje gång vi varit igång. Det blev ett bra bygge och härlig stämning på arbetspassen och inte att förglömma alla trevliga fikapauser.  Arbetet på bygget har skett utomhus i ganska säker coronaanda med avstånd för att undvika smitta. Vi har nog varit en av de aktivaste föreningarna i Mora under året. Nu ser vi fram emot taklagsfesten så fort smittorisken har lagt sig.

God Jul och Gott Nytt År