Säsongsavslutning

Hösten närmar sig så också slutet på båtsäsongen. Detta efter en mycket varm och solrik sommar. På grund av omfattande och genomgripande renovering av Laxen kom vi igång lite sent. Men detta har vi tänkt att ta igen under nästa säsong. Då ska vi njuta frukterna av årets arbeten och åka mycket mera med Laxen.

Inför säsongsavslutningen som blir en utflykt till Vaverön för den årliga träffen med övriga ångbåtar i Siljan lördagen den 15 september. I samband med att vi har fyr i pannan och ångan uppe har vi tänkt att göra några extra turer dagarna före. Det är lite ”sponsringsturer” för de som varit hjälpsamma med renoveringen på olika sätt. Det innebär att det blir en kvällstur på torsdag den 13 och en på fredag den 14 september. Till dessa turer behöver vi besättning i både styrhytt och maskin. Vilka som kan vara med får vi prata om på arbetskvällarna (onsdagarna) innan. När det gäller resan den 15 sept. till Vaverön får vi återkomma till då vi vet lite mera om tider för det programmet med övernattning.

Dock gäller följande innan, om det ska bli några åkningar. Vi behöver ordna mera ved och det börjar vi med på arbetskvällen onsdag den 5 september. Ved kommer att levereras till vedbryggan vid Siljansågen i början på veckan, det blir torrgran som ska kapas och klyvas. Vi träffas vid vedbryggan på onsdag kväll. De som tänker ta med motorsåg (2 st) kan åka över sågens timmerterminal men de övriga bör gå från badet vid Sanda. Vi ska inte åka över timmerterminalen i onödan.  Jag ser till att vedklyven är på plats. Det behövs arbetshandskar för vedhanteringen och ett glatt humör hjälper alltid till. Välkommen