Informationstavlan på Sanda

Måndagen den 13 november började vi att snickra på informationstavlan som ska innehålla bilder och kartor från den tid då flottningen pågick i Dalälvens vattenflöde. Virket till tavlan är det som vi fick av Siljans sågverk förra året. Med nyinköpta skruvar och beslag gick vi till verket.

Olle och Hans i färd med att skruva ihop den första takstolen.

Första takstolen kommer på plats.

Med nyfikna och intresserade besökare blir det ett avbrott i arbetet vilket är trevligt så man får förklara vad som är på gång.

Ena halvan av taket är på plats. Hans och Olle verkar rätt nöjda.

Nu är hela taket på plats och då är det tradition att det blir taklagsfest. Hans och Olle festar om med kaffe och muffins, vi är ju en förening som bedriver verksamheten med en låg budget.

Det gäller att skydda taket med takpapp så att det klarar vintern. Plåten som ska på senare får nog bli ett arbete som vi gör under nästa säsong liksom målning.

Nu är det onsdag och sen eftermiddag. Med några timmar under tre dagar är Olle och Hans nöjda och belåtna.

Ett par timmar under torsdagen den 16 november så blev tavlan klar för att montera bilderna. De kommer nog upp under veckoslutet så att vi därefter kan slutredovisa projektet till Länsstyrelsen och de projektpengar vi fått till projektet.