Slutkört för säsongen

Onsdagen den 20 september blev sista turen för den här säsongen. En trevlig tur som verkar varit uppskattad fast det blev lit mörkt på kvällen innan vi gick i land. Fredagen den 22 sept. provtrycktes pannan och Agne avser att tömma pannan samma kväll när den kommit ner i tryck.

Inför vintern blir det upptagning av Laxen på Sanda och sedan vidtar det underhållsarbete med rengöring reparationer och målning. Även skrovet ska provas medan den är på land. Upptagningen kommer att samordnas med att kranbilen är på Sanda för att lyfta upp andra båtar.

Siljan Skog sponsrar med underlag inför upptagningen. Mats Sisell har lovat att hålla med traktor och kran för att hämta virket från sågens timmerterminal. Vi har fått löfte av Siljan för detta.

Hur vi lägger upp arbetet med underhållet får vi bestämma efter att vi fått upp Laxen på land. Det blir förmodligen lite jobb någon lördag framöver.

Skyltprojektet löper också på och vi kommer att ha skyltarna färdiga inom några veckor. Vi får planera lite festligheter i samband med att vi sätter upp de nya skyltarna. Mer information om detta när det närmar sig i tid.