Provtur med Laxen 15 juni 2019

Efter en omfattande renovering av maskinen var vi lite nyfikna på hur maskinen skulle fungera i år. Den provtur vi gjorde lördagen den 15 juni med underbart väder gav oss ett bra besked och ett mycket bra betyg till de medlemmar i föreningen som jobbat med renoveringen av maskinen.

Vi kostade på oss att njuta riktigt gott ute på Siljan i det vackra vädret, detta efter att vi konstaterat att maskinen fungerade som den skulle. På vägen hem gjorde vi ett stopp vid vedbryggan för att fylla på ved i Laxen. Då gjorde vi en mindre bra upptäckt. Någon hade tagit ved ur en av vedtravarna och dessvärre även eldat med den mitt på vedbryggan.

Det svarta blanka är de skador som blivit av eldningen på bryggan. Man kan ju undra hur det är ställt med tankeförmågan för den som ger sig på ett sådant tilltag. Vi är en förening som med otroligt många ideella timmars arbete försöker att hålla i gång en verksamhet med ett 120 årigt ångfartyg till glädje för både Morabor och turister. Då är det inte roligt att drabbas av sådana här tilltag. Man får ju hoppas att den eller de som eldat på bryggan har lärt sig något och inte gör om tilltaget. Bryggan har vi i föreningen helrenoverat de senaste tre åren. Detta var lite smolk i glädjebägaren, men nu ser vi fram emot en intressant sommar med mycket nöje på sjön med Laxen i bra skick.