Arbetspass på Sanda tisdag 18 augusti kl. 9.30

Nu fortsätter vi arbetet med bygget på Sanda. Vi kör ett pass på tisdag den 18 augusti med början kl. 9.30. Det blir arbete med att gå igenom det virke som vi har och planera hur vi kan använda det och se vad som behöver kompletteras. Vi ska också väga av så att alla fästen på plintarna blir i samma höjd. I dag (torsdag) har vi fyllt på med fyllning så att det är ca: 10 cm kvar av plintarna. Fyllningen ska dock packas ihop för den är ganska lös just nu. Det blev ett bra resultat tack vare ett bra samarbete med flera parter inblandade. Kommunen höll med fyllningen (begagnad sopsand/grus) som egentligen är ett problem för kommunen men det var en bra fyllning för vårat projekt. Alla vinnare,

Vi hade hjälp av en grävmaskin som fyllde på runt plintarna på ett elegant sätt.

Det blev några vändor att hämta mera fyllning. Men då fyllningen låg vid bangården där Norets järnvägsstation legat så hanns det med tre lass i timmen.

Nu är det ganska jämt fördelat och Hans rättar till det sista. Nu får vi nog anordna dans för att trampa ihop fyllningen eller så får vi göra som vi gjorde när vi var i skolåldern med snön som vi trampade ihop med skidor för att få till en slalombacke vid skolan. Nåja, nu kan vi snart börja sikta på taklagsfesten så nu gäller det att vara med på bygget.

Lite kort om arbetet på Laxen med tubbytena. Vi har plockat ut nästan hälften av tuberna men råkade dra sönder ett verktyg så det blir lite reparation innan nästa arbetspass på Laxen. Det kommer nog snart ett reportage i tidningarna om tubbytet på Laxen då vi hade besök av en journalist där härom dagen.