Arbetskväll på Laxen

Till veckan blir det arbete på flera fronter. Tisdag 9 juni kl. 10.00 blir det fortsättning på Sanda med taket och på onsdag den 10 juni är det samling vid Laxen kl. 18.00. Om det kommer fler än vad som behövs på Laxen åker några till Sanda och jobbar med taket.

Arbetet med renoveringen av Laxen fortskrider trots Coronatider. I dag fredag 5 juni har vi slutfört fräsningen av falserna på alla tuber. Vi har jobbat i olika pass två och två för att inte trängas för många i det trånga maskinrummet. Fräsningen har gått bra och fräsverktyget kan nu skickas tillbaka efter väl förrättat verk. Nu blir det uppstädning i maskinrummet och det roster som finns inne i pannan ska tas bort. Det är rätt stora järn att hantera så det blir en del plock och bökande. Nedan ser ni några bilder från dagens övningar med fräsningen.

Mats i gång för full fräs, det bet bra.

Här är det Gösta som är igång. Agne och Lasse var också delaktiga i fräsningen men de finns med på bilder under den redovisning som gjordes i går.

Samtliga tuber är frästa och om ni noterar den ring som hänger på en bult i pannöppningen så ser ni hur det ska se ut när det gått riktigt bra med fräsningen. Det är det sista som blir kvar av ringen, en tunn smal ring, resten av falsen har blivit spånor. Det blev flera ringar under dagen.